Program Lesníckych dní prilákal na pešiu zónu hlavne školákov

22.04.2010 Prešov

Prešov 22. apríla (TASR) – Na prešovskej pešej zóne dnes slávnostne otvorili 4. ročník Lesníckych dní (LD).
Program, ktorý pripravili pracovníci Lesov Slovenskej republiky (L SR), v spolupráci s Technickými službami mesta Prešov a Spojenou strednou školou, prilákal na Hlavnú ulicu predovšetkým školákov.
Vedúci lesníckej výroby prešovského odštepneho závodu L SR Pavel Mikluš pre TASR uviedol, že hlavným cieľom LD, ktoré sa konajú aj v ďalších slovenských mestách, je informovať verejnosť o význame a funkciách lesa pre spoločnosť, práci lesníkov a v neposlednom rade majú budovať vzťah mladej generácie k prírode. Aktivity v rámci tohto podujatia budú prebiehať až do 1. mája.
V centre mesta sa dnes mohli školáci v prezentačných stánkoch oboznámiť s faunou a flórou, ktorá dominuje v našich lesoch. Lesníci pre nich pripravili aj súťaže, kde si mohli overiť svoje vedomosti a získať nové informácie prostredníctvom zážitkového učenia.
Mikluš zdôraznil, že v priebehu nasledujúcich dní sa uskutočnia v rámci tohto podujatia aj ďalšie akcie priamo na školách. \"Naši zamestnanci navštívia vybrané základné školy, kde budú vysádzať tzv. malé arboréta, teda malé stromčeky, ktoré si budú žiaci ďalej pestovať, čo im umožní lepšie spoznávať tieto dreviny, \" dodal.
V rámci toho budú prebiehať aj prednášky a hry, počas ktorých lesníci žiakom vysvetlia funkcie lesa, jeho spoločenský a hospodársky význam s dôrazom na ochranu prírody.
 

Vyberte región